Банкеръ Daily

Свят

Британските лейбъристи търсят начин да предотвратят Брексит без сделка

Британската опозиционна Лейбъристка партия ще направи всичко по силите си, за да предотврати Брексит без сделка, закани се партийният й лидер Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс. "И всичко, за да попречим на това правителство",допълва той.

По-рано през деня стана ясно, че бившият британски министър на финансите Филип Хамънд, който напусна поста си след като Борис Джонсън стана премиер, води тайни преговори за спиране на евентуален Брекзит без споразумение и то с опозиционната Лейбъристка партия.
Хамънд, който е известен като твърд противник на напускането на ЕС без преходно споразумение, се е срещнал с говорителя на лейбъристите по въпросите на Брекзит - Киър Стармър, след оставката си. Двамата се били споразумели за съвместни действия заедно с други депутати, включително бившият министър от Консервативната партия - Оливър Летуин. Целта е да се използват гласовете всички в парламента, които искат да се блокира евентуален Брексит без споразумение.

Искането за вот на недоверие към правителството ще се обсъжда едва след като парламентаристите се върнат на работа през септември, казва Корбин. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във