Банкеръ Daily

Свят

Британският здравен министър се оттегли от надпреварата за лидер на консерваторите

Мат Ханкок

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок се оттегли от надпреварата за лидер на Консервативната партия и за премиер на страната, предаде Ройтерс. Така в съревнованието останаха шестима претенденти.

"Аз участвах като кандидат на бъдещето, но партията обяснимо е ориентирана да търси кандидат за конкретните обстоятелства, пред които тя е изправена в този момент", посочи Ханкок в декларация. "Ще се свържа с всички останали кандидати, за да преценим как тези ценности могат да бъдат защитени занапред по най-добър начин."

Лондонският вестник Гардиън" писа днес, че някои от кандидатите за поста на партиен лидер на британските консерватори обсъждат възможността да се съюзят, за да победят Борис Джонсън.

Членове на екипа на министър Мат Ханкок са разговаряли със съветници на министрите Майкъл Гоув и Саджид Джавид, за да обсъдят възможността за съюз. Решението за евентуална консолидация ще бъде взето скоро, съобщава в. "Гардиън".

След победата си на първия тур на изборите за лидер на управляващата Консервативна партия Джонсън е безспорен фаворит на букмейкърите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във