Банкеръ Daily

Свят

Британският здравен министър: Не можем все да мислим за Ковид

Саджид Джавид

Светът не може повече да мисли единствено за COVID-19 и да пренебрегва другите критични проблеми в здравеопазването, икономиката и образованието, натрупали се по време на пандемията, заяви днес британският министър на здравеопазването Саджид Джавид, цитиран от Ройтерс.

Не можем да живеем в свят, в който мислим само за ковид и пренебрегваме останалите си здравни и икономически проблеми или предизвикателствата в образованието. Трябва да се възползване от ваксината, която за щастие работи, каза той пред телевизия "Скай нюз".

Когато дойдох в министерството на здравеопазването и се запознах с критичен поглед със ситуацията, с изумление установих колко други здравни проблеми са се натрупали. Около 7 милиона души са престанали да търсят помощ от националната здравна система за здравните си проблеми, довери Джавид.

Вчера британският премиер Борис Джонсън потвърди плана си за отмяна след две седмици на обществените и икономически рестрикции, въведени заради ковид в Англия. Това ще е проверка дали бързата ваксинация дава достатъчна защита от силно заразния вариант Делта, отбелязва Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във