Банкеръ Daily

Свят

Британският военен министър даде оставка заради неприлично поведение

Фалън и докоснатата от него журналистка

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка заради непристойно поведение, предаде Ройтерс, като се позова на канцеларията на премиера Тереза Мей.

В писмото, с което е уведомил Мей за решението си, Фалън отбелязва, че в негови постъпки в миналото не са отговаряли на високите стандарти, които налага неговият пост.

"През последните дни се появиха известен брой твърдения за членове на парламента, някои от които за моето поведение преди. Много от тях са фалшиви, но аз приемам, че в миналото не съм отговарял на високия стандарт, който изискват въоръжените сили, които имам честта да представлявам", пише британският министър на отбраната.

По-рано тази седмица британски вестник писа, че Фалън е пипнал радиоводеща по коляното през 2002 г., отбелязва Ройтерс. В понеделник Би Би Си цитира говорителя на британския министър на отбраната, че навремето той се е извинил за инцидента. Самата радиоводеща Джулия Хартли-Брюър написа в Twitter, че смята случая за приключен.

При новината за оставката на Фалън жупналистката сподели пред Скай нюз, че е "невероятно шокирана". Ако е заради историята с коляното, това е най-безумната, абсурдна и глупава оставка на министър, случвала се някога, коментира водещата и допълни, че не смята, че това е истинската причина.

Скандалът със сексуалните посегателства на холивудския продуцент Харви Уайнстийн накара стотици хиляди мъже и жени да споделят истории за непристойно поведение. Британският парламент, бастион на традициите, не направи изключение, отбелязва Ройтерс. По-рано днес Тереза Мей даде да се разбере, че ще предприеме действия при твърдения и доказателства за сексуални посегателства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във