Банкеръ Daily

Свят

Британският щам на вируса достигна Северна Македония

Властите в Скопие чакат Брюксел да си изпълни обещанието и да отдели част от поръчаните ваксини за Северна Македония.

Здравните власти в Скопие съобщиха, че е засечена мутация на британския вариант на коронавируса, информираха от министерството на здравеопазването. Заразен е 46- годишен мъж, който вече е оздравял. 

По последни данни на Института за обществено здраве при направени 2236 теста в страната са регистрирани 394 нови случаи на Ковид-19. Регистрирани са 387 оздравели пациенти и са починали девет души. Общо от началото на епидемията в страната са починали 2821 души, а броят на активните случаи в момента е 8726.

Александър Николовски, заместник-председател на ВМРО-ДПМНЕ и депутат в парламента, заяви пред телевизия Алфа, че това, което се случва с ваксините в страната е резултат от неспособността на Зоран Заев и властта. Николовски каза, че хората продават апартаменти и къщи, за да се лекуват частно, здравеопазването е в хаос, а хората умират заради неспособността на Зоран Заев да достави ваксини за народа.

"Сърбия в този момент е втора в Европа и седма в света по брой на ваксинираните, а Македония е последна, защото изобщо не е започнала с ваксините", заяви Николоски.

Властите в Скопие чакат Брюксел да си изпълни обещанието и да отдели част от поръчаните ваксини за Северна Македония. Но плановете се объркаха, защото фармацевтичните компании обявиха, че дозите ще се забавят заради технологични проблеми при производството. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във