Банкеръ Weekly

Свят

Британският парламент призова кралицата да намали разходите си

Британските депутати призоваха кралица Елизабет Втора да намали разходите и да навакса закъснението в обновяването на имотите си.

Според доклада на Комисията по държавните сметки финансовите ресурси на кралицата са намалели и са спаднали до 1 милион брит. лири (1,2 милиона евро), след като през 2012-2013 година кралският двор имаше дефицит от 2,3 милиона лири.

 "От 2007-2008 година кралският двор е намалил разходите си с 16 на сто в абсолютни цифри, но 11 на сто от тях се дължат на увеличаване на приходите му, а само 5 на сто на свиване на разходите", коментира Маргарет Ходж, президентка на комисията.

"С по-добър търговски ноу-хау според нас има възможност да се направи повече с по-малко, да се намалят още разходите и по-ефикасно да бъде изпълнена програмата на кралицата", допълни Ходж.

В доклада на комисията, която тя оглавява се допълва, че са необходими значителни суми, за да се поддържат на ниво имоти на кралския двор, които са от национално значение като Музея на Виктория и Албърт в Лондон, който чака от над година и половина да бъде обновен.

Бъкингамският и Уиндзорският дворец също се нуждаят от ремонт, допълни Ходж.

Facebook logo
Бъдете с нас и във