Банкеръ Daily

Свят

Британският министър за Брексит на извънредна среща в Париж

Дейвид Дейвис

Британският министър за Брексит Дейвид Дейвис днес заминава за Париж за среща с френския министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, съобщи БНР.

Дейвид Дейвис пътува за Франция само дни след като президентът Еманюел Макрон заяви, че Великобритания би трябвало да увеличи сумата в "сметката по развода", за да разблокира търговските преговори. По неговите думи "предварителните информации, че Лондон е готов да плати около 20 милиарда евро, дори не е половината от това, което трябва".

Министърът за Брексит ще вечеря с външния министър Жан-Ив Льо Дриан, което е пореден опит на Лондон да даде някакъв импулс на изпадналите в застой преговори с ЕС. Франция е една от страните, които заемат най-твърда позиция по отношение на излизането на Обединеното кралство от Евросъюза.

На срещата на високо равнище в Брюксел миналата седмица европейските лидери се съгласиха да започнат подготовка за търговски преговори, но даването на„зелена светлина за тях на следващата среща през декември ще зависи от отстъпките, които е готова да направи Тереза Мей.

Facebook logo
Бъдете с нас и във