Банкеръ Daily

Свят

Британският кабинет утвърждава в неделя плана за облекчаване на мерките

Британският премиер Борис Джонсън каза днес, че неговото правителство ще утвърди в неделя детайлите по плана си за облекчаване на мерките за изолация, наложена заради коронавирусната епидемия, предаде Ройтерс.

Джонсън направи това изявление пред британските депутати в отговор на въпрос на лидера на Лейбъристката партия Киър Стармър кога хората ще могат да се върнат на работа. Джонсън увери, че при утвърждаването на детайлите от плана ще бъдат отчетени данните за заразата в следващите няколко дни и ще се обмисли дали е възможно да се приложат някои от мерките в плана в понеделник.

Същевременно бившият британски министър на международното развитие по времето на управлението на Тереза Мей - Рори Стюарт, който водеше кампания за кмет на Лондон, се отказа от надпреварата заради коронавируса, предаде Франс прес.

В Туитър Стюарт се аргументира с това, че да се кандидатира за кмет като независим в обикновено време е възможно, но при настоящите обстоятелства, свързани с кризата, породена от епидемията от Ковид-19, това става невъзможно.

Заради пандемията местните избори в Лондон, които трябваше да се проведат този месец, бяха отложени за догодина. Рори Стюарт водеше кампанията си, като обикаляше из улиците на Лондон и дори си издействаше покани от лондончани да им гостува в домовете им.

Стюарт е бивш военен, а после дипломат в Индонезия, на Балканите, както и в Ирак. Той е ръководил и голяма благотворителна асоциация в Кабул и е също и успешен писател. Публикувал е книга за самотното си прекосяване на Афганистан пеша преди 20 години.

Заради пътешествията му по света някои го смятаха за шпионин, но Стюарт никога не е отхвърлял, нито потвърждавал тези информации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във