Банкеръ Daily

Свят

Британски художник направи портрет на Тръмп от фекалии

Британски художник представи портрет на американския президент Доналд Тръмп, който направил със собствените си фекалии. Ексцентричният артист рисувал в тайно студио. Портретът е наречен "Shithole" - препратка към изказване на самия Тръмп за имигрантите от Хаити и Африка, които идват в Америка.

Творецът се представя като Endless и отказва да оповести истинското си име. 

Очертанията на главата на Тръмп са боядисани в изпражнения, смесени с черна боя. Произведението е завършено със слой от смола, за да запази цвета си и да го предпази от окисляване. Авторът планира да покаже произведението си пред американския президент по време на посещението му в Обединеното кралство, планирано за октомври тази година.

През януари  Тръмп попита за какво са им на Съединените щати имигранти от "мизерни дупки" като Хаити и страните в Африка. Той направил този коментар пред сенатора демократ Дик Дърбин и сенатора републиканец Линдзи Греъм, които отишли в Овалния кабинет да известят президента за подробностите на нов имиграционен законопроект, подкрепен от група сенатори от двете партии.

"За какво са ни тук всички тези хора от Африка? Тези страни са мизерни дупки", реагирал Тръмп според един от източниците и предложил вместо това в САЩ да отиват хора от Норвегия. Според друг източник президентът поставил и Хаити под този знаменател.

Запитан за думите на Тръмп, говорителят на Белия дом Радж Шах отговори: "Някои политици във Вашингтон избират да се борят за чужди страни, но президентът Тръмп винаги се бори за американския народ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във