Банкеръ Daily

Свят

Британски депутат: Ще станем троянски кон в ЕС, ако не излезем от него

Марк Франсоа

Великобритания ще се превърне в троянски кон в ЕС, ако не напусне блока, обяви видният поддръжник на Брексит от групата на консерваторите в британския парламент Марк Франсоа. На конференция в Лондон заедно с други депутати брекситъри той отправи предупреждение към лидерите на ЕС, съобщи Euractiv.

"Ако се опитате да ни задържите в Европейския съюз против демократично изразената воля на британския народ, в замяна на това ние ще станем троянски кон в ЕС, който ще напълно ще блокира опитите ви за по-федерален проект", заяви той.

Офанзивата на Франсоа идва, след като той атакува собствената си партия, като призова за вот на недоверие на премиерката Тереза Мей. Той обяви, че Мей трябва да бъде изгонена от поста си, защото се е превърнала в "екзистенциална заплаха за партията ни и за съдбата на страната ни".

Коментарите на британския депутат идват на фон на перспективата Обединеното кралство да получи отсрочка на излизането си от ЕС до края на 2019-а, решението за което трябва д бъд взето на започналата днес в Брюксел среща на лидерите на Евросъюза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във