Банкеръ Daily

Свят

Британски депутат: Берачите на ягоди не знаят какво е GSM

Оуен Патерсън

Британски депутат от управляващата Консервативна партия изрази съмнение, че румънците и българите, които идват в страната, за да берат ягоди, знаят как да използват мобилен телефон, пише AOL.

Онези, които могат да берат ягоди, без да ги смачкат, изпълняват квалифициран труд, уверил Оуен Патерсън на събитие в кулоарите на годишната конференция на консерваторите в Бирмингам. Патерсън, който бе министър на околната среда, прехраната и развитието на селските райони в периода 2012-2014 г., признал, че британци няма да работят това.

Британски селскостопански производители се разгневиха от закриването на сезонната схема за наемане на работници в сектора от сегашния премиер Тереза Мей по времето, когато тя бе министър на вътрешните работи, отбелязал Патерсън.

Той добавил, че правилното бране на ягоди, за да не бъдат смачкани, "не се шегувам, е квалифициран труд - (румънците и българите) може да не... знаят как да използват мобилен телефон, но брането на ягоди много рано сутринта е квалифициран труд и жестоката истина е, че нашите местни няма да я вършат".

"Така че градинарството и хранително-вкусовата промишленост отчаяно се нуждаят от снабдяване с работна ръка", заключил Патерсън.

Британският депутат уточнил, че иска имиграционна система, която позволява на квалифицираните работници да бъдат наемани на позиции, за които в страната няма достатъчно хора.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във