Банкеръ Daily

Свят

Британската опозиция ще работи заедно, за да спре Брексит без сделка

Борис Джонсън

Британските опозиционни партии казаха днес, че са се споразумели да работят заедно с цел да предотвратят Брексит без сделка, включително чрез приемане на законодателство или гласуване на недоверие на правителството, предаде Ройтерс.

Парламентът се връща от лятна ваканция следващата седмица и се готви за битка с министър-председателя Борис Джонсън, който обещава да изведе Великобритания от Европейския съюз в края на октомври, със или без споразумение за напускане.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин беше домакин на преговори с Шотландската национална партия, Либералните демократи, Зелената партия на Англия и Уелс и Независимата група за промяна, за да бъдат обсъдени начини за предотвратяване на Брексит без сделка.

"Участниците се съгласиха, че е спешно необходимо да действат заедно, за да намерят практични начини за предотвратяване на вариант без сделка, включително възможността за приемане на законодателство и гласуване на недоверие", казаха партиите в съвместно изявление след срещата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във