Банкеръ Daily

Свят

Британска служителка атакувана сексуално от министъра на толерантността на Емирствата

Кейтлин Макнамара и шейх Нахаян бин Мубарак Ал Нахаян

Председателката на организационния комитет на британския литературен фестивал Хей обяви, че негово издание повече няма да се провежда в Абу Даби, след като една от организаторките на проявата е заявила, че е станала жертва на сексуално посегателство от страна на министъра на толератността на ОАЕ, докато работила с него по организирането на събитието, предаде Асошиейтед прес.

Кейтлин Макнамара разказала, че е била нападната през февруари от шейх Нахаян бин Мубарак Ал Нахаян, който е член на управляващата династия в Абу Даби. Посегателството било извършено, когато двамата се срещнали във вила на отдалечен остров, за да обсъдят организацията на изданието на фестивала в Абу Даби. Външното министерство на ОАЕ засега е отказало да коментира въпроса, тъй като той бил от лично естество. Лондонската полиция пък съобщава, че на 3 юли жена се е свързала с полицията, за да каже, че е била изнасилена в ОАЕ и е била разпитана.

Председателката на организационния комитет на литературния фестивал Керълайн Майкъл заяви, че нейните колеги подкрепят Макнамара в усилията й да предприеме съдебни действия срещу насилника и добави, че фестът няма да се върне в Абу Даби, докато шейхът остане на поста си на министър на толератността.

Министерството на толератността финансира четиридневния фестивал в Хей в Абу Даби през февруари и в него участваха няколко известни писатели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във