Банкеръ Daily

Свят

Британците недоволни от управлението на ковид кризата от властите

За пръв път от февруари отношението на британците към начина, по който правителството управлява кризата с коронавируса, е преобладаващо отрицателно, като хората се притесняват от нова вълна на заразата. Това показва ново проучване, цитирано от Ройтерс.

На фона на новия ръст на случаите на коронавирус, предизвикан от варианта Делта, 48 процента от участниците в допитването на социологическата агенция "Кантар пъблик" са на мнение, че правителството се справя зле с ковид кризата. Това е с три пункта повече, отколкото през миналия месец.

Кабинетът се справя добре според 43 на сто от анкетираните - с 6 процента по-малко в сравнение с юли.

Две трети от респондентите са загрижени, че ще има нова епидемична вълна след края на лятото, а 28 на сто не се тревожат от това.

Великобритания беше на едно от първите места в света по смъртност от ковид миналата година и в началото на тази това стана причина за затваряне на икономиката й за по-дълъг период в сравнение с други държави. Но след като британската ваксинационна кампания напредна бързо, това повиши одобрението за британския министър-председател Борис Джонсън и неговото правителство, отбелязва Ройтерс.

Допитването на "Кантар" показва също, че този месец има спад от 7 процента в дела на хората (30 на сто), които очакват подобряване на икономиката през следващата една година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във