Банкеръ Daily

Свят

Брексит ще отвори 5 000 нови работни места в Германия

Германската асоциация на чуждестранните банки заяви, че през следващите 12-18 месеца ще бъдат създадени до 5 000 нови работни места в институциите-членки на асоциацията поради оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Асоциацията на лобистите за чуждестранни банки в Германия заяви по време на събитие във Франкфурт, че въпреки че институциите работят усилено по подготовката за Брексит, не всичко е настроено така, че да функционира веднага след оттеглянето. От асоциацията уточниха, че почти 50 финансови институции са решили да засилят дейността си в Германия.

Федерацията на германската индустрия съобщи по-рано, че германската икономика ще нарасне с 0,7% тази година, ако Великобритания се оттегли от Европейския съюз без споразумение за условия. 

„Британската икономика преживява сериозна рецесия“, отбеляза ръководителят на Федерацията на германската индустрия Дитер Кемпф. Според него „твърдият“ Брексит ще намали растежа на германската икономика с поне 0,5% през 2019 година. При по-ранни прогнози федерацията прогнозира, че германската икономика ще нарасне с 1,2% през тази година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във