Банкеръ Daily

Борис Джонсън:

Брексит ще е много труден, ако консерваторите не спечелят утре

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че ще е "много трудно" Брексит да се осъществи, ако неговата управляваща Консервативна партия не успее да получи мнозинство в новия парламент на страната, който ще бъде формиран след изборите на 12 декември, пише "Гърдиън", цитиран от БНР.

Попитан дали има "план Б" да осъществи Брексит, в случай че не успее да си осигури мнозинство след вота, той каза, че няма алтернатива на работещ парламент с торите начело.

Борис Джонсън освен това заяви, че опозиционният лидер Корбин е подкрепял терористични групировки, като "Хамас" и Ирландската революционна армия.

"Ако се съмнявате в мен, вижте какво каза неговият говорител по здравните въпроси Джон Ашуърт. Той разкри, че смята, че неговия собствен лидер е риск за сигурността", каза Джонсън.

Очаква се след утрешните избори Великобритания да бъде управлявана от малко консервативно мнозинство. Според прогнозата на института ЮГов консерваторите на Борис Джонсън ще спечелят изборите, но разликата с лейбъристката опозиция се стопява. Новото социологическо проучване показва подкрепа от 43 на сто за консерваторите срещу 34 на сто за лейбъристите.

Това обаче ще бъде достатъчно за привеждане на Брексит в изпълнение - лозунгът, на който консервативният лидер Борис Джонсън основа цялата си кампания, подчертава в. "Фигаро".

Как стана така, че Консервативната партия е в момента партията на британските работници, пита британският в. "Сън". Очаква се те да подкрепят Борис Джонсън на утрешните избори, подчертава изданието, отбелязвайки, че отдавнашни поддръжници на Лейбъристката партия обръщат гръб на нейния лидер Джереми Корбин.

Подкрепяната от него радикална политика доведе до спад в подкрепата за партията сред работниците. В същото време кампанията на консерваторите привлича тези гласоподаватели, като се фокусира върху здравеопазването, данъчните облекчения за нископлатените работници и Брексит.

От поколения насам работниците, живеещи в изпитващи затруднения промишлени градове, почти винаги гласуваха за Лейбъристката партия, отбелязва в. "Вашингтон пост". Точно към тях се насочи Борис Джонсън в последните дни от кампанията, опитвайки се да разбие бастиона на политическите си опоненти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във