Банкеръ Daily

Джереми Корбин:

Брексит без сделка е в полза на Тръмп

Борис Джонсън и Доналд Тръмп в Биариц

Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин изрази вчера опасенията си във връзка с евентуален Брексит без сделка, предаде Франс прес.

Според Корбин подобен сценарий би бил в полза на американския президент Доналд Тръмп.

Брексит без сделка "ще означава Брексит в полза на Тръмп", пише Корбин в статия за британския вестник "Индипендънт". В материала Корбин изразява съжалението си, че британският премиер Борис Джонсън се сближава с Тръмп.

Както се очакваше, двамата лидери демонстрираха голяма близост на приключилата вчера среща на Г-7 във френския град Биариц, отбелязва Франс прес. Тръмп изрази подкрепата си за Джонсън в противостоянието с Европейския съюз за Брексит.

Американският президент обеща на Джонсън голямо и бързо търговско споразумение. Подобно споразумение е във връзка с целта на Лондон да намери заместител на Европа, която до този момент бе най-важният търговски партньор на Великобритания.

Брексит без сделка "няма да ни даде суверенитет, а ще ни постави под игото на Тръмп и на големите американски компании", пише Джереми Корбин.

Според Корбин парламентарните избори са най-добрият начин да бъде предотвратен Брексит без сделка, но той е отворен и за други варианти.

"Надявам се, че ще постигнем един добър компромис и ще спечелим на наша страна и други депутати, които осъзнават катастрофалните рискове на Брексит без сделка", изтъква Корбин.

Лидерът на Лейбъристката партия покани други лидери на опозицията и умерени привърженици на ЕС сред консерваторите да присъстват на днешния дебат в британския парламент, посветен на идеите за предотвратяване на Брексит без сделка.

Джереми Корбин иска да бъде организиран вот на недоверие срещу Борис Джонсън след края на парламентарната ваканция. Лидерът на Лейбъристката партия изрази готовност да оглави временно правителство, чиято цел ще бъде отлагане на Брексит, планиран за 31 октомври, отбелязва Франс прес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във