Банкеръ Daily

Свят

Бразилският президент е приет в болница по спешност

Бразилският президент Жаир Болсонаро е прехвърлен вчера в болница в Сао Пауло, за да бъде изследван за запушване на червата, предаде Ройтерс. Агенцията допълни, че според президентската канцелария може да се наложи спешна операция заради поредно усложнение в резултат на раняването на Болсонаро с нож през 2018 г.

Най-големият син на президента, Флавио Болсонаро, каза, че баща му ще остане под лекарско наблюдение. Първоначално Жаир Болсонаро беше приет във военна болница в Бразилия с коремни болки. Синът му каза пред радио "Ховем Пан", че впоследствие той е бил преместен в интензивно отделение на столичната болница и интубиран.

Говорих с лекаря, той ме успокои, помоли семейството да не се притеснява, защото не става дума за нещо твърде сериозно. Ще остане в клиниката под наблюдение три дни, за да се прецени дали е необходима операция. Но дори да се наложи операция, това ще бъде проста процедура, каза пред журналисти Флавио Болсонаро, цитиран от ТАСС, след преместването на баща му в Сао Пауло.
Флавио каза, че е успял да разговаря за кратко по телефона с баща си, който го уверил, че се чувства добре, въпреки че не се е възстановил напълно от упойката.

По-рано бе съобщено, че президентът е хоспитализиран, след като от 10 дни страда от пристъпи на хълцане. В разговор с поддръжници самият Болсонаро признал, че от няколко дни е измъчван от непрекъснато хълцане, след като в началото на юли му били поставени два зъбни импланта. В началото на септември 2018 г. Болсонаро, тогава кандидат за президент, беше намушкан в корема по време на среща с избиратели. Политикът прекара повече от три седмици в болницата и претърпя общо четири операции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във