Банкеръ Daily

Свят

Борисов за Мая Манолова: "За какво ли не се е кандидатирала"

Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! С чувство на национална гордост се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, благодарение на което днес се изразяваме свободно на родния ни език и сме съхранили духовната си идентичност като народ и държава.

Това написа в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"С дълбоко уважение и благодарност се обръщам към всички, които като достойни техни последователи, продължават и в настоящето да работят всеотдайно за развитието на просветата и културата в България. Поздравявам сърдечно българските учители и им пожелавам да бъдат здрави и да се гордеят с успехите на своите ученици.

Бъдете сигурни, че за нас водещ приоритет остава и занапред образованието и подкрепата за учителите като гаранция за просперитета на държавата. Защото само за можещия и знаещия човек няма твърде далечни хоризонти. Честит празник!"

Във Велинград, където Борисов посети местни училища, той обяви, че ДДС за книгите ще бъде намален от 1 юли.

"ДДС за книгите ще бъде намалено когато предложените промени за това минат на второ четене в Народното събрание", уточни премиерът по повод искането за 9% ДДС върху книгите.

"Намаляването на ДДС върху книгите ще ги направи по-атрактивни за читателите. По принцип намаляването на този данък увеличава рентабилността на съответното производство. Така че в конкретния случай това е един от двата варианта - или да намалят цените на книгите и да ги направят по-достъпни, или да направят производството или издателството по-рентабилни", допълни го финансовият министър Владислав Горанов.

На въпрос за протеста, организиран вчера от Мая Манолова, Борисов отговори, че не иска да коментира.

Не съм гледал протеста. Познавам Мая Манолова толкова добре, че не искам да я коментирам. Каква ли не е ставала, за какво ли не се е кандидатирала каза премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във