Банкеръ Daily

Свят

Борисов подари на Вучич картина с откриването на Балканския поток

Българският премиер Бойко Борисов от България връчи на новия сръбски външен министър Никола Селакович, който е на посещение в България, подарък за президента на Сърбия Александър Вучич, пише белградският "Новости".

Това е художествена снимка, която запечатва момента от откриването на работи по изграждането на "Балканския поток".

Никола Селакович разговаря вчера в София с Бойко Борисов за политическото, инфраструктурното и икономическото сътрудничество между двете страни, както и за мерките, предприети в борбата срещу Ковид-19.

На срещата, на която присъства заместник министър-председателят и външен министър Екатерина Захариева, бе посочено, че отличните лични отношения между сръбския президент Александър Вучич и българския министър-председател са от голямо значение за двустранното сътрудничество между двете страни, което трябва да се засили чрез политически диалог на ниво външни министри.

Ръководителят на сръбската дипломация започна официалното си посещение в България с посещение на църквата "Света Неделя" в София, където се поклони пред мощите на светия сръбски цар Милутин и разговаря с генералния секретар на Светия синод на Българската православна църква епископ Герасим.

Следобед той се срещна и с президента на Република България Румен Раден. Това е първото официално двустранно посещение на ниво външни министри от 2014 г. насам, припомня изданието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във