Банкеръ Daily

Свят

Борис Джонсън вече е спечелил лидерството на консерваторите, твърди сайтът им

Във Великобритания, според уебсайта на Консервативната партия, Борис Джонсън вече е спечелил лидерския пост на базата на подадените досега гласове на партийните членове, предаде БНР. 

Сайтът ConservativeHome публикува поредното от редовните си проучвания сред членовете в Консервативната партия, според което излиза, че Борис Джонсън вече може да се поздрави с победата и да стане следващият партиен лидер и премиер на страната. До окончателното обявяване на резултатите има още 11 дни, така че нищо не може да бъде казано със сигурност, но практиката показва, че тези проучвания са доста надеждни, когато става дума за вътрешнопартийните нагласи. 

ConservativeHome твърди, че 71 процента от партийните членове вече са гласували, като 72 процента от тях са подкрепили Борис Джонсън, а останалите 28 са гласували за Джереми Хънт. Ако тези данни са верни, простата сметка показва, че дори всичките останали 29 процента, които още не са гласували, решат да подкрепят Хънт, това пак няма да му стигне да догони Джонсън. 

Тази вечер по телевизията на Би Би Си Борис Джонсън и Джереми Хънт ще бъдат интервюирани в популярното предаване QuestionTime ("Време за въпроси").

Facebook logo
Бъдете с нас и във