Банкеръ Daily

Свят

Борис Джонсън се среща днес с Еманюел Макрон

Британският премиер Борис Джонсън днес ще се срещне в Париж с френския президент Еманюел Макрон, но очакванията не са големи, тъй като в навечерието на разговорите Макрон заяви, че предоговарянето на споразумението за излизането на Великобритания от ЕС за решаване на кризата с "предпазния механизъм " не е опция, предаде БНР.

Джонсън отива в Париж от Берлин, където се появи искрица надежда за напредък, след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че решение за "предпазния механизъм" може да бъде намерено до 30 дни стига Великобритания да излезе с подходящо предложение.

Часове по-късно обаче надеждите на Борис Джонсън бяха попарени, тъй като Еманюел Макрон заяви, че предоговарянето на условията по споразумението за излизане от ЕС не съществува като вариант и че Доналд Туск вече ясно е заявил това в Брюксел.

Очаква се днес британският премиер да бъде приет хладно от френския президент, който нееднократно е казвал, че Брексит е петно за целия европейски проект.

Макрон допълнително казва, че излизането на Великобритания от ЕС без сделка ще има висока цена за страната и сключването на търговско споразумение с Вашингтон ще я направи васална страна на Съединените щати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във