Банкеръ Daily

Свят

Борис Джонсън с редица обещания - от Брексит "на всяка цена" до по-добър живот за пенсионерите

Борис Джонсън обяви, че иска да подобри Великобритания, след като официално бе представен като министър-председател. В изявление на "Даунинг стрийт" 10 Джонсън посочи, че Обединеното кралство категорично ще напусне Европейския съюз на 31 октомври. Той заяви, че хората, които се съмняват в Брексит, грешат. 

В речта си новият британски премиер направи редица обещания - да подобри живота на пенсионерите и да инвестира в транспорта и инфраструктурата. Той изтъкна, че иска да реформира сектора на социалните грижи, тъй като предишните правителства са се провалили поради големите разходи.

"Ще го оправим веднъж завинаги с ясен план, който сме подготвили и за да дадем на всеки по-възрастен човек достойнството и сигурността, които заслужават", настоя той.

Джонсън изброи широка гама от вътрешни амбиции, включително подобряване на инфраструктурата, набиране на 20 000 нови полицейски служители и по-ефективни разходи за образование. 

Той обеща също така да засили сектора на биотехнологиите и космическата наука във Великобритания, да промени данъчните правила, за да осигури стимули за инвестиции, както и да направи повече за насърчаване на грижите за животните. 

Новият британски премиер скоро ще обяви някои висши назначения в кабинета си. По информация на "Би Би Си" в момента той се среща с министри, които планира да освободи 

Първите, които се разделят с постовете си, са министърът на отбраната Пени Мордънт и министърът на транспорта Крис Грейлинг

Facebook logo
Бъдете с нас и във