Банкеръ Daily

Свят

Борис Джонсън покани Путин на среща на върха за ваксина за коронавируса

Британският премиер Борис Джонсън покани руския президент Владимир Путин да участва в среща на върха онлайн за разработването на ваксина за новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Британското посолство в Москва съобщи, че Джонсън официално е поканил Путин на форума, който ще се състои на 4 юни.

По-рано Джонсън призна, че зрението му се е влошило, след като прекара болестта COVID-19. "Налага ми се да нося очила за първи път от много години. Мисля, че е много правдоподобно, че влошаването на моето зрение може да бъде проблем, свързан с коронавируса", каза Джонсън.

Според руския президент втора вълна на коронавируса е възможна в Русия през есента.

"Постепенно излизайки от режимите на ограничения, в които все още живеем до голяма степен днес, трябва да помислим за това, за което говорят експертите тук и техните колеги в чужбина - че може да има и втора вълна, която е възможно да се появи през есента, края на октомври - ноември. Ние също трябва да имаме това предвид и да сме подготвени за подобно развитие на ситуацията.", обяви Путин. 

Президентът подчерта, че днес ситуацията с коронавируса в Русия като цяло се стабилизира, започва постепенно намаляване на новите случаи. Както държавният глава отбеляза, това все още е нестабилна динамика, "но тя все пак съществува".

Facebook logo
Бъдете с нас и във