Банкеръ Daily

Свят

Борис Джонсън отказа среща с Тръмп, разговаряха по телефона

Американският президент Доналд Тръмп, който е на държавно посещение във Великобритания, е имал днес 20-минутен разговор по телефона с Борис Джонсън, смятан за фаворит в надпреварата за приемник на премиерката Тереза Мей, която обеща да подаде оставка на 7 юни, предаде Ройтерс.

Джонсън е отклонил поканата за среща лице в лице с госта поради предварително поет друг ангажимент, според политическия редактор на телевизия Ай Ти Ви Робърт Пестън.

Преди да пристигне във Великобритания, Тръмп обсипа Джонсън с похвали, като каза, че бившият кмет на Лондон и бивш външен министър би свършил "много добра работа" като следващ премиер.

Позовавайки се на източник, близък до Джонсън, Пестън каза, че Тръмп е предложил да се срещнат лично. Джонсън обаче трябвало да присъства на събитие с участието на други претенденти от Консервативната партия за поста на Мей по-късно днес. Според същия източник разговорът между Тръмп и Джонсън бил приятелски и продуктивен.

Президентът на САЩ е поискал среща с британския министър на околната среда Майкъл Гоув, който също е сред претендентите за поста на премиерката Тереза Мей, предаде ДПА, като се позова на Би Би Си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във