Банкеръ Daily

Свят

Борис Джонсън може да се сбогува с поста си

Британският премиер Тереза Мей даде знак в интервю, че може да отстрани външния министър Борис Джонсън от поста му, предаде Ройтерс. 
Джонсън декларира вярност към Мей, но някои приближени на премиера го обвиняват, че подкопава позициите й с афиширането на своя версия за Брекзита, припомни агенцията. 
"Сънди таймс" съобщи днес, че на въпрос към Мей какви са плановете й относно Джонсън тя е отговорила: "Никога не е било в стила ми да се крия пред предизвикателствата и няма да започна да го правя сега". Вестникът коментира, че това е сигнал, че тя се се готви да подбере нови министри в кабинета си, като отстрани проблемните. "Аз съм министър-председател и част от работата ми е да бъда сигурна, ме винаги имам най-добрите хора в моя кабинет", цитира я неделното издание. 
От премиерската канцелария отказаха коментар с мотива, че още не са запознати с публикацията, отбеляза Ройтерс и припомни, че на конгреса на Консервативната партия по-рано тази седмица Тереза Мей срещна вътрешнопартийна съпротива. 
Вчера Борис Джонсън написа в платформата за размяна на съобщения, че всички консерватори трябва да застанат "в кръгова отбрана" около премиера Мей, съобщи ДПА.

Facebook logo
Бъдете с нас и във