Банкеръ Daily

Свят

Борис Джонсън е в стабилно състояние, получил е кислород

Британският премиер Борис Джонсън прекара втора нощ в интензивно отделение и е в стабилно състояние, след като е получил допълнителен кислород за усложнения, свързани с Ковид-19, докато външният му министър ръководи националната борба с епидемията, предаде Ройтерс.

Джонсън, който даде положителна проба за коронавирус преди близо две седмици, беше закаран в болница "Сейнт Томас" в неделя вечерта заради продължаваща висока температура и кашлица, но състоянието му се влоши в понеделник и той беше вкаран в интензивно отделение.

55-годишният британски лидер е получил кислород, но не е бил поставен на респиратор. Заместващият го външен министър Доминик Рааб заяви, че той скоро ще се върне начело на кабинета.

"Убеден съм, че той ще го преодолее, защото, ако има нещо, което зная за този министър-председател, то е, че е боец. Той ще се върне на кормилото, за да ни преведе бързо през тази криза", заяви британският външен министър.

Днес във Великобритания има 786 нови смъртни случаи, с които общият им брой стигна 6159 души, предаде ДПА.

Здравното министерство съобщи, че общият брой на потвърдени заразени се е увеличил до над 55 000 от 270 000, подложени на тестове, но според правителствени експерти заразените реално са стотици хиляди.

"Премиерът е в стабилно състояние, чувства се комфортно и е в добро разположение на духа", каза членът на правителството Едуард Аргар.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във