Банкеръ Daily

Свят

Борис Джонсън е на кислородна терапия заради коронавируса

Британският премиер Борис Джонсън, който вчера бе приет в болница, е подложен на кислородна терапия, съобщи "Таймс".

Според източници на вестника здравето на Джонсън рязко се е влошило.

Британският премиер бе приет вчера в болница с продължаващи упорити симптоми на Ковид-19, 10 дни след като даде положителен тест за коронавируса. Според канцеларията му той продължава да ръководи правителството.

"Премиерът все още е в болница. Той прекара нощта там", съобщи неназован правителствен източник.

Джонсън, който се бе самоизолирал в резиденцията си на "Даунинг стрийт" от края на миналия месец, постъпи в болницата снощи, защото все още има висока температура и докторите казват, че трябва да му бъдат направени допълнителни изследвания. 

55-годишният Джонсън стана първият лидер на голяма държава, който обяви, че е заразен. В петък той каза, че все още има висока температура.

От канцеларията му подчертаха, че приемането му в болница не е по спешност и той продължава да изпълнява задълженията си като премиер. Външният министър Доминик Рааб ще председателства днешното спешно заседание на правителството, посветено на борбата с епидемията.

Освен Джонсън с коронавируса се заразиха британският престолонаследник принц Чарлз и британският здравен министър Мат Ханкок - те вече оздравяха. Една седмица у дома с подозрение за инфекция прекара и министърът на отбраната Бен Уолъс, който също обяви, че е оздравял. Под карантина продължават да се намират британският министър за Шотландия Алистър Джак, главният санитарен експерт на Англия Крис Уити и главният съветник на премиера Доминик Къмингс.

След като в петък Джонсън съобщи, че продължава да има симптоми на Ковид-19, неговата годеница Кари Саймъндс, която е в напреднала бременност, заяви, че е прекарала болестта, предизвиквана от новия коронавирус.

Facebook logo
Бъдете с нас и във