Банкеръ Daily

Свят

Боливийски съд анулира заповедта за арест на Ево Моралес

Боливийски съдия анулира заповедта за арест, издадена на бившия президент Ево Моралес, като по този начин направи възможно завръщането му в Боливия без да има опасност от това да бъде задържан, предаде Ройтерс.

Боливийски прокурори издадоха заповедта за арест през декември миналата година, отправяйки срещу Моралес обвинения в подривна дейност и тероризъм.

Разследването по делото продължава. Прокурори планират да призоват Моралес във връзка с делото, за да може той да изложи защитата си пред боливийското правосъдие.

Анулирането на заповедта за арест създава възможност за Моралес да се завърне в Боливия след повече от година, прекарана в изгнание.

Социалистическата партия на Ево Моралес спечели отново властта в Боливия по-рано този месец, когато боливийците избраха Луис Арсе, бивш министър и близък съюзник на Моралес, за боливийски президент.

Моралес, който прекара месеци на изгнание в Аржентина, пристигна със самолет във Венецуела в петък. Бившият президент все още не е оповестил дали и кога ще отпътува за Боливия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във