Банкеръ Daily

Свят

Боинг представи промените в своите самолети 737 МАКС

Боинг 737 МАКС на Етиопските авиолинии

Американската компания Боинг представи пред медиите и експерти промените в своите самолети 737 МАКС, в опит да възстанови доверието след две самолетни катастрофи, при които загинаха общо 346 души, предаде Франс прес.

На пресконференция в град Рентън, щата Вашингтон, представител на компанията обеща тя да направи всичко, за да не се случват никога повече подобни катастрофи.

Промените дават на пилотите повече възможности да заобиколят системата за контрол на полетите, обвинявана за разбиването на самолети на индонезийската авиокомпания Лайън еър и на Етиопските авиолинии съответно през октомври миналата година и по-рано този месец. Освен това ще бъде подобрено обучението на екипажите, за да познават по-добре начина на функционирането на системата.

Първоначалният вариант на системата е бил подложен на стотици часове анализи и тестове и одобрен от Федералното авиационно управление на САЩ, подчертаха от компанията.

Прилики при двете авиокатастрофи поставиха под съмнение работата на управлението.За внасяне на промените в системите на самолетите ще бъде необходим само един час, казаха експертите на компанията.

Освен това всички самолети от линията 737 МАКС ще бъдат оборудвани безплатно със светлинен сигнал, предупреждаващ за неизправности в системата за контрол на полетите. Досега това беше допълнителна екстра, която се инсталираше срещу заплащане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във