Банкеръ Daily

Свят

Близо хиляда са новите заразени в Русия за денонощие; рекордно увеличение в Москва

Броят на заразените с новия коронавирус в Русия се е увеличил през последното денонощие с 954, включително 591 в Москва, и вече възлиза на 6343 човека в 80 региона. Това обяви днес оперативният щеб за борба с разпространението на заразата, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

По последни данни в Руската федерация починалите от болестта, причинена от вируса, са 47, а 406 души са се възстановили. В Москва е регистрирано най-голямото увеличение на случаите за едно денонощие от началото на епидемията. 

Близо 85 на сто от новозаразените са под 65-годишна възраст. Сред новите случаи 264 човека са на възраст от 18 до 45 години, 204 - от 46 до 65 години, и 93 човека - над 65 години. Коронавирусът е потвърден и у 30 деца.

"Всички пациенти и контактувалите отблизо с тях лица са под медицинско наблюдение", казаха още от щаба.

Броят на починалите от усложнения, причинени от новия коронавирус в Румъния, нарасна на 157 души, съобщават румънските медии, като се позовават на данни, обявени от Групата за стратегическа комуникация. Заразените в Румъния вече са над 3 800, като над 700 от тях са медици.

От днес в четири окръга на страната - Галац, Васлуй, Марамуреш и Яш, става задължително носенето на защитни маски на обществени места. Местните власти, които въведоха изискването, уточняват, че са допустими и текстилни маски, шалове и други предпазни средства, стига носът и устата да бъдат покрити.

В столицата Букурещ е започнало монтиране на диспенсери с дезинфектант на входовете на блоковете. Засега процесът върви трудно и бавно, тъй като всеки районен кмет е потърсил отделно решение за снабдяване с диспенсерите.

В президентския дворец Котрочени днес ще има нова среща на президента с премиера и министрите от кабинета на тема управлението на кризата, информира Аджерпрес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във