Банкеръ Daily

Свят

Близо две трети от германците подкрепят задължителната ваксинация

Близо две трети от германците биха подкрепили предложението, което ще бъде внесено в парламента, ваксините срещу COVID-19 да станат задължителни. Това показва публикувано проучване, цитирано от ДПА. 63 на сто от запитаните са подкрепили имунизацията срещу КОВИД-19 да стане задължителна за живеещите в Германия. 30 на сто са се обявили против, а 7 на сто не са дали отговор. В проучването на института ЮГов, проведено от 1 до 3 декември, са участвали 2067 души.

При започването на ваксинацията в Германия преди около година, в края на декември 2020 г., около 56 на сто подкрепяха задължителната ваксинация, а 33 на сто бяха против, припомня БТА.

Вероятният бъдещ канцлер Олаф Шолц заяви, че има намерение през февруари или март да внесе в Бундестага проектозакон за задължителната ваксинация.

По данни на института Роберт Кох броят на случаите е намалял леко. Новите случаи са 42 055, а заразените на 100 000 души за последните 7 дни са 439,2. Предишната седмица новите случаи бяха 44 401, а броят на заразените на 100 000 души за една седмица - 446,7. Институтът обаче предупреди, че много случаи вероятно не се съобщават, защото нарастването на броя на хоспитализациите не оставя на здравните работници достатъчно време за проследяване и записване на всички случаи. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във