Банкеръ Daily

Свят

Бизнесът в Русия вече ще може да подава жалби онлайн

Споразумение за създаване на дигитална платформа за жалби от предприемачи за незаконни действия от страна на правоприлагащите органи, бе подписано от Агенцията за стратегически инициативи (АСИ), Руският съюз на индустриалците и предприемачите (РСИП), Търговско-промишлената палата на Руската федерация, Деловая Россия и Опора России, съобщи ТАСС.

"Споразумението предлага да се създаде съвместно с правителството автономна организация с нестопанска цел, чрез която да се въведе цифрова платформа за жалби на предприемачи срещу прекомерния натиск от страна на правоприлагащите органи"', каза ръководителят на РСИП Александър Шохин. Той подчерта, че подписването на споразумението е явен сигнал към правителството, че трябва да излезе с подходящо предложение и да разреши на изпълнителните органи да станат съучредители на тази организация.

Руският президент Владимир Путин съобщи по време на Федералното събрание, проведено на 20 февруари, че се очаква до края на 2019 година в пилотен режим да заработи онлайн дигиталната бизнес платформа, чрез която предприемачите ще могат да сигнализират за оказван натиск върху тях.     

Facebook logo
Бъдете с нас и във