Банкеръ Daily

Свят

Бившият шеф на контраразузнаването в РСМ се яви в прокуратурата

Бившият директор на македонското Управление за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков се яви днес следобед в прокуратурата в Скопие, след като вчера беше обявен за вътрешно и международно издирване и арест. Миялков се извини и обясни, че е бил болен.

„Изолиран съм заради симптоми на коронавируса. Вчерашният ден го прекарах в изолация. Бих искал да се извиня на целия македонски народ заради неприятностите, които са се случили в държавата заради това, че вчерашния ден бях в изолация. И още веднъж да повторя, че никога няма да побегна“, каза той.

Миялков беше в неизвестност от неделя следобед. Полицията не успя да го открие и да приведе в изпълнение заповедта за домашен арест, издадена от прокуратурата поради опасност от бягство, преди да бъде обявена присъдата му по делото за злоупотреба с власт и случая Таргет-Твърдина - дълготрайна кампания на масово подслушване - от 2008 до 2015 година. Миялков оглавяваше контраразузнаването от 2006-а до 2015-а, когато премиер беше Никола Груевски, който му се пада първи братовчед.

Facebook logo
Бъдете с нас и във