Банкеръ Daily

Свят

Бившият френски премиер Фийон е официален кандидат за президент

Френската десноцентристка партия "Републиканците" издигна официално бившия премиер Франсоа Фийон за свой кандидат на президентските избори, предадоха  ТАСС и БТА.

След вота Фийон посочи, че няма да променя програмата си "в зависимост от настроенията на едните или препоръките от микрокосмоса", съобщи АФП.

"Казвам се Франсоа Фийон, а не Франсоа Оланд", каза кандидатът на победителят на първичните избори на десницата в речта си пред националния съвет на "Републиканците".

Той обяви също така, че ако бъде избран, няма да възстанови освобождаването от данъци на допълнителните часове труд, за което настояват поддръжниците му.
"Нашият проект се основава на удължаването на работното време чрез преговори, чрез свободата на отделните страни да обсъждат и да решават сами за себе си.

"Продължителността на работното време в предприятието се определя главно от един критерий: откъде започва прагът, след който се броят извънредни часове труд", припомни Фийон.

Кандидатът на десницата увери също така, че няма да преразглежда закона, забраняващ от тази година акумулирането на изборни мандати въпреки критиките на народни представители от неговия лагер.

Първият тур на президентските избори във Франция е насрочен за 23 април, а вторият - за 7 май.

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във