Банкеръ Daily

Свят

Бивш военен отне живота на 26 души в църква в САЩ

26 души загубиха живота си след масова стрелба в църква в щата Тексас, САЩ.  Ранените са десетки, а сред загиналите има деца, съобщиха световните агенции. В църквата е имало около 50-60 души.

Пасторът на църквата Франк Померой заяви пред ABC News, че 14-годишната му дъщеря е сред убитите.

Полицията, цитирана от Си Ен Ен, е съобщила, че опасността е елиминирана.

Извършителят е идентифициран като 26-годишния Девин Кели, съобщи "Ню Йорк таймс". Според CBS той е бил дисциплинарно уволнен от американските ВВС през 2014 г.

Той е открит мъртъв след кратко преследване с коли, съобщи Си Ен Ен.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който се намира в Токио, нареди държавните знамена над институциите да бъдат спуснати до средата в знак на траур за жертвите на нападението.

"Този акт на злото се случи в момент, в който жертвите и техните семейства са били в място на свещено поклонение. Не можем да изразим с думи болката и тъгата, които всички изпитваме и не можем да си представим страданието на тези, които загубиха своите любими хора", каза Тръмп преди среща с представители на бизнеса в посолството на САЩ в Токио, цитиран от Си Ен Ен.

Доналд Тръмп, който говори само няколко часа след смъртоносносната стрелба, каза, че "мислите и молитвите му" са с жертвите и семействата му, но не предложи никакъв план за предприемане на законодателни или полицейски действия след тежкия инцидент.


Тръмп отново призова за единство в лицето на трагедията и посочи, че това американците правят "най-добре".

Той обеща пълната подкрепа на администрацията си за "великия щат Тексас и местните власти да разследват това ужасно престъпление".

Facebook logo
Бъдете с нас и във