Банкеръ Daily

Свят

Бил Гейтс се развежда след 27 години брак

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс и неговата съпруга Мелинда се развеждат след 27 години брак. Новината беше съобщена в съвместно изявление в Туитър.

"След много мисли и много работа върху връзката ни, взехме решението да сложим край на брака си“, съобщават Бил и Мелинда Гейтс. Те допълват, че ще продължат дейността по общата им фондация, която се занимава с кампании по цял свят.

"През последните 27 години ние отгледахме три невероятни деца и изградихме една фондация, която работи по целия свят, за да помогне на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот", посочват още двамата и настояват да бъде уважено правото им на личен живот.

По данни на списание "Форбс" Бил Гейтс е на четвърто място по богатство в света със състояние от 124 млрд. долара. Преди него са Джеф Безос (177 млрд. долара), Илон Мъск (151 млрд. долара) и Бернар Арно (151 млрд. долара).

Богатството на Бил Гейтс (65 г.) идва от фирмата, на която е съосновател, "Майкрософт" – най-голямата софтуерна компания в света.

Мелинда (56 г.) се присъединява към фирмата като продуктов мениджър през 1987 г. Двамата се запознават същата година, а през 1994 г. сключват брак на хавайския остров Ланаи. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във