Банкеръ Daily

Свят

Бил Гейтс: Пътуванията ще се възстановят през 2022 г.

Бил Гейтс

Глобалните пътувания като преди пандемията  ще се възобновят през 2022 г., заяви съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс.

Милиардерът добави, че дотогава трябва да бъдем изключително внимателни заради несправедливостта при разпределянето на ваксините в някои части на света, визирайки бедните страни.

Въпреки че вече е ваксиниран, Гейтс бе категоричен, че ще продължи да носи маска и да спазва дистанция, най-вече спрямо хора, които все още не са имунизирани.

Милиардерът филантроп Бил Гейтс години напред предупреждаваше, че можем да се изправим пред смъртоносна пандемия. Сега вече говори за заплахи като биотероризъм и климатични промени.

„Единият са климатичните промени. Всяка година смъртността може да е дори по-голяма от тази, която имаме при настоящата пандемия“, коментира Гейтс, цитиран от СNBC. „Освен това, във връзка с пандемията има нещо, за което хората не искат да говорят много – биотероризма и че някой, който иска да нанесе щети, може да разработи вирус”.  

Години преди настоящата пандемия да обхване света, Гейтс предупреди, че правителствата не са подготвени за подобен сценарий.

„Като цяло светът няма готовност за епидемии. Имахме няколко грипни ситуации, които ни накараха да направим някои не толкова големи неща, но това не е достатъчно“, коментира той в интервю през 2014 г.

„Ако това нещо беше два пъти по-заразно, бихме имали много проблеми, а има агенти, които имат реален шанс да се появят в следващите няколко десетилетия и които са далеч по-заразни. Какво ще спре някаква форма на SARS да се появи?“, пита милиардерът филантроп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във