Банкеръ Daily

Свят

Берлин получил уверения, че турската военна операция в Сирия е временна

Турските власти са уверили външния министър на Германия Хайко Маас, че присъствието на въоръжените сили на Анкара в Северна Сирия е само временно решение. Това заяви самият Маас след срещата си турския му колега Мевлют Чавушоглу. "Очакваме Турция да остане на територията на Сирия за кратко. Ние говорихме за това днес и то отново беше потвърдено", допълни той.

"Това е нещо, което приветствам", каза министърът.

Германският външен министър бе посрещнат от Мевлют Чавушоглу в Анкара в събота.

Маас, който наскоро изрази загриженост за безопасността на сирийските цивилни в района, поиска неговият колега да спазва международното право и да защитава бежанците, както и да гарантира трайно прекратяване на огъня.

Турската военна операция в Сирия бе аргумент за решението на "Фолксваген" да замрази инвестицията си в нов автомобилен завод край Измир. 

Първоначално концернът избра турския град Маниса, като дори регистрира свое дъщерно дружество в южната ни съседка, чийто предмет на дейност бе именно проектиране и производство на моторни превозни средства.

Преди дни членът на Управителния съвет на компанията Андреас Тостман съобщи, че “Фолксваген” не търси алтернативно място за изграждане на новия си завод.. "Намираме се във фаза на внимателно наблюдение", обясни Тостман, като не посочи конкретни срокове, в които ще бъде взето решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във