Банкеръ Daily

Свят

Белият дом: Тръмп не е бил разследван

Няма причина да се смята, че президентът Доналд Тръмп е обект на разследване, каза вчера говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Ройтерс.

Изявлението продължава мъглявата и заплетена интрига около евентуалното подслушване на екипа на Тръмп миналата година.

"Няма основание да трябва да мислим, че президентът е мишена на някакво, каквото и да било разследване", каза Спайсър на пресконференция.

В събота Тръмп, без да прилага доказателства, написа в "Туитър", че по време на президентската кампания миналата година е бил подслушван по заповед на тогавашния президент Барак Обама.

От друга страна двама високопоставени сенатори поискаха вчера от ФБР и министерството на правосъдието да им предоставят информацията, с която разполагат, за твърдението на Доналд Тръмп.

В писмо до Джеймс Коми, директора на ФБР, и действащия зам.-главен прокурор Дана Боенте републиканецът Линдзи Грейъм и демократът Шелдън Уайтхаус пишат: "Молим... да ни предоставят копия от някаква заявка за заповед и съдебни разпореждания, свързани с подслушване на президента Тръмп, щаба на Тръмп или "Тръмп тауър" (небостъргача на сегашния президент в Ню Йорк).

Facebook logo
Бъдете с нас и във