Банкеръ Daily

Свят

Белият дом: Разследванията срещу Тръмп са позорни

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс остро разкритикува снощи демократите и разследванията от конгресни комисии на президента Тръмп, които нарече позорни, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Днес председателят (на правната комисия в Камарата на представителите Джери) Надлър започна позорно разследване на неверни и повтаряни до втръсване твърдения, които вече бяха разследвани от специалния прокурор и от комисии в двете камари на Конгреса". Надлър и другите демократи започнаха тези разследвания, защото са ужасени, че двегодишният им фалшив разказ за "сговор с Русия" се сгромолясва, продължи тя. "Фактът, че сплашват американските граждани, е позорен", каза говорителката на Белия дом.

"Демократите тормозят президента, за да отклонят вниманието от радикалната им програма, чиято цел е да направят Съединените щати социалистическа страна, да убиват бебета след раждането им и да наложат "Нова Зелена сделка" (Green New Deal), която ще унищожи заетостта и ще тласне Америка във фалит", продължи президентската говорителка.

Green New Deal е проект на демократите за борба с климатичните промени, посочва АФП.

Три комисии на Камарата на представителите междувременно поискаха Белият дом и Държавният департамент да им предоставят информация за неофициалните разговори между президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин, включително за разговора с преводача, който е присъствал на срещата им на четири очи в Хелзинки миналото лято, предаде Асошиейтед прес.

Комисиите по разузнаването, по външните работи и по надзора и реформите искат информация за съдържанието на разговорите между Тръмп и Путин на четири очи - лично и по телефона, и дали тези разговори са оказали влияние върху външната политика на САЩ. Комисиите освен това искат да знаят дали Тръмп се е опитал да скрие водени такива разговори.

Комисиите искат да изслушат лингвисти и преводачи, които по какъвто и да е начин са чули тези разговори. Тръмп и Путин се срещнаха неофициално в Хелзинки през юли за повече от два часа в присъствието само на преводачи, напомня АП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във