Банкеръ Daily

Свят

Белград: На Еди Рама не може да се вярва

Александър Вулин

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин оцени днес, че в приятелството на премиера на Албания Еди Рама не може да се вярва, и добави, че Рама обича да говори за помирение, но само ако това означава наказването на сърби и премълчаване за създаването на Велика Албания, предаде Танюг.

Еди Рама е на двудневно посещение в Прищина, по време на което каза, че е дошъл да научи повече за обвиненията на Специализираната прокуратура в Хага против президента на Косово Хашим Тачи и лидера на Демократическата партия на Косово Кадри Весели, и оцени, че тези обвинения ще влязат в историята на правосъдието като "позорното петно на 21 век".

Ако Еди Рама е имал някога почтеността да прочете доклада на /докладчика на Съвета на Европа/ Дик Марти, щеше да знае, че на територията на държавата Албания, на която той е премиер, са изваждани органи на отвлечени сърби от Косово, които след това са продавани. Щеше да знае също, че отвличания на сърби, убийства на политически противници сред албанците, убийства и мъчения на роми, горанци, бошняци са били организирани и одобрявани от Хашим Тачи, Кадри Весели и още много терористи от Армията за освобождение на Косово, заяви Вулин в съобщение на министерството на отбраната.

Дали съдът за военни престъпления, установен по законите на Косово, наистина ще съди убийците на сърби, не знам, но знам, че делата на албанските терористи повече не може да се крият и в приятелството на Еди Рама не може да се вярва, каза Вулин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във