Банкеръ Daily

Свят

Барбодос ще стане най-новата република в света

Барбадос е една от най-динамично развиващи се държави в света.

Карибският остров Барбадос ще стане най-новата република в света. Той стана независим от британската монархия през 1966 г., но запази кралица Елизабет Втора като свой суверен. За първи път от десетилетия бивша британска колония става напълно независима от Короната.

Сега кралицата ще бъде заменена от президент. Това е 72-годишната Сандра Мейсън, която бе генерал губернатор на острова. Тя ще положи клетва като първият държавен глава на Барбадос. Церемониите ще се проведат в понеделник срещу вторник и ще включват военни паради и тържества. Мейсън ще встъпи в длъжност като президент, а принц Чарлз, наследник на британския трон, ще наблюдава церемонията.

Освобождаването от монархията подклажда дебат сред населението от 285 000 души  за зависимостта от Великобритания. Островът е бил под британско робство повече от 200 години до 1834 г., а Барбадос най-накрая става независим през 1966 г.

Въпреки че е класифициран като атлантически остров, Барбадос се счита за част от Карибите, където е класиран като водеща туристическа дестинация. Четиридесет процента от туристите идват от Великобритания, като следващите големи групи посетители на острова са от САЩ и Канада.

Барбадос е една от най-динамично развиващи се държави в света. Основата на икономиката на страната е туризмът, тъй като островната държава привлича огромно количество туристи от цял свят. Всяка година Барбадос се посещава от над половин милион туристи. Чистите води и плажове, красотата и екзотиката, както и мекият климат привличат много почитатели на екзотичната почивка.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във