Банкеръ Daily

Свят

Байдън предупреди срещу бездействието по помощния му пакет

Американският президент Джо Байдън предупреди за нарастващата цена на бездействието във връзка с предложения от него помощен пакет на стойност 1,9 трилиона долара за преодоляване на последиците от COVID-19, предаде Асошиейтед прес.

Предложението на Байдън за приемане на помощния пакет бе посрещнато неохотно от сенаторите републиканци. 

Байдън заяви вчера за първи път, че е готов да действа за приемането на пакета и без подкрепата на републиканците.

"Привърженик съм на идеята приемането на помощния пакет (за справяне с последици от COVID-19) да стане с подкрепата на републиканците, ако можем да я получим. Пакетът за COVID-19 обаче трябва да бъде приет. Безусловно", заяви президентът пред журналисти.

Посланието на Байдън е, че ако помощният пакет на стойност 1,9 трилиона долара не бъде одобрен от Конгреса, на Съединените щати ще им се наложи да дадат много повече пари за справяне с потенциалните щети, които пандемията от коронавируса е в състояние да нанесе на американската икономика, отбелязва Асошиейтед прес.

Активното насърчаване на кампанията за ваксиниране и отпускането на помощи за нуждаещите се ще направи възможно връщането на родителите на работните им места и на децата в училищата, каза вчера Байдън след среща в Овалния кабинет с министърката на финансите Джанет Йелън.

"От минали кризи знаем, че рискът не се състои в това да направим прекалено много. Рискът е да не направим достатъчно", категоричен бе новият американски президент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във