Банкеръ Daily

Свят

Байдън обяви плановете си да се кандидатира за втори мандат

Президентът на САЩ Джо Байдън и представители от неговото най-близко обкръжение в последните дни уверяват привържениците му в плановете на 79-годишния американски лидер да се кандидатира за втори мандат през 2024 година. За това пише вестник The Washington Post.

Както пояснява изданието, усилията са насочени към това да се убедят привържениците в стремежа на държавния глава да остане в Белия дом за още един мандат. Всичко това се прави във връзка с това, че много демократи предполагат, че Байдън, е възможно, да не участва в следващите избори, отчитайки се, в частност, и неговата възраст. Към момента на гласуването тогава той ще бъде на 81 години. Случващото се има и още един аспект, свързан с понижението на рейтинга му - към  момента работата на Байдън на поста президент се одобрява от около 40% от жителите на страната.

По сведения на изданието, в случай на решение на Байдън да участва в президентската надпревара, официалните лица на Демократическата партия на етапа на вътрешнопартийните избори за издигане на кандидат за изборите от демократите, смятат да подкрепят действащия държавен глава, а не други претенденти.

Както се очаква, официално своето решение, относно  участието си в борбата за поста президент, Байдън ще обяви след междинните избори за Конгреса. Те ще се проведат през ноември 2022 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във