Банкеръ Daily

Свят

Авторът на доклада за компроматите на Тръмп се скри, уплашен от руска мъст

Домът на ексагента в покрайнините на Лондон

Кристофър Стийл, авторът на секретното досие за уж събираните от Москва компромати за бъдещия президент на САЩ Доналд Тръмп, е избягал от дома си, уплашен за сигурността си, съобщи "Дейли телеграф".

Стийл, който е бивш служител на британската секретна служба МИ-6, е напуснал дома си в сряда, разтревожен от опасна реакция от страна на Москва, след като самоличността му стана известна. Според негов близък, цитиран от вестника, 52-годишният ексагент бил "ужасен", когато била разкрита националността му, и в момента "го е ужасно страх" за сигурността му и тази на семейството му.

Според бивши служители на британските специални служби Стийл е работил в продължение на години за МИ-6 под дипломатическо прикритие в Русия и Париж. След като напуснал работа, той оглавил частна фирма за охрана и разследвания в Лондон, която често се занимава с трансгранични разследвания.

Стийл е човекът, предоставил на ФБР информация за корупцията във ФИФА. Заслугите му за разплитането на корупционните схеми във футболната централа придават достоверност на доклада му за руските компромати за Тръмп, коментира представител на американската администрация, цитиран от Си Ен Би Си.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във