Банкеръ Daily

Свят

Автокино в Мадрид отвори врати

Киното се върна в Мадрид. Автокино Madrid Race е първият голям екран, на който ще се прожектират образи след кризата с коронавируса. Организаторите твърдят, че това е най-голямото автокино в Европа.

Първата прожекция е насрочена за тази вечер, а билетите за другите прожекции вече са разпродадени за две седмици напред. Естествено и тук се спазват предписанията за отстояния, предвидени в първата фаза след карантината. Продадените билети са двеста. Хората от автокиното са поработили доста, преди площта от 40 000 кв. м. започне да отговаря на санитарните изисквания и да стане „най-сигурното място на света“, както казват отговорниците за събитието.

Петнадесет служители са ангажирани да посрещнат стоте автомобила, които ще заемат места пред екрана. Броят на служителите е колкото при пълно кино преди пандемията. Това е, за да се почувстват зрителите по-сигурни и по-спокойни. Разпоредителите ще се грижат за дистанцията между колите, ще носят поръчаната храна директно в автомобилите, ще посочват на моторизираната публика местата, където са поставени дезинфектанти. Изобщо – ще се постараят да осигурят забавление за хората, но без да има контакти между непознати хора. Излишно е да се казва, че билетите са купени онлайн.

Автокината спадат към културните спектакли на открито и затова имат право да започнат работа. От друга страна, според предвидените норми заетите места трябва да бъдат до една трета от капацитета на мястото. Което не е много логично, отбелязват от Madrid Race. Но се надяват скоро испанската столица да премине към така наречената Втора и Трета следепидемиологична фаза, когато при втората фаза ще могат да се посрещнат 450 души, а при третата - 900 души.

За вечерта на откриването е избрана американската романтична музикална комедия „Брилянтин“ от 1978 г. с Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон. Именно с този филм преди две години бе сложено началото на автокиното Madrid Race. Ако нещата тръгнат добре, ще следват прожекциите - „Криминале“ от 1994 г. на Куентин Тарантино, „Ловци на духове“ от 1984 г., „Ла Ла Ленд“ от 2016 г. и много други. Любителите на киното ще трябва да почакат поне до юли, за да видят на екрана нови заглавия.

За тези, които нямат коли, автокиното е сключило договор с компанията за коли под наем Ubeeqo, така че могат да си поръчат желаната кола – от пикап до лимузина - и за няколко часа и да отидат на кино. Посетителите трябва да пристигат навреме – обикновено това кино „отваря“ два часа преди началото на прожекцията и първите получават като комплимент две бири на цената на една и безплатна кофичка с пуканки. А закъснелите – не се допускат в „салона“ (и не става дума за салона на автомобила).

Facebook logo
Бъдете с нас и във