Банкеръ Daily

Свят

Авто Юнион и Ауто Италия с първи у нас салон на руската марка GAZelle NN

Водещият автомобилен холдинг в България – "Авто Юнион" АД, част от "Еврохолд България" АД, и дъщерното му дружество "Ауто Италия" ЕАД, откриха в София първия шоурум и сервизен център в страната на руската марка лекотоварни автомобили GAZelle NN, собственост на руския производител на лекотоварни и тежкотоварни машини - ГАЗ (Группа ГАЗ/GAZ GROUP). Съобщиха от "Еврохолд". 

GAZelle NN е най-новият модел на ГАЗ. "Ауто Италия" е дилър на марката за София, като предлага различни версии на машината – товарни, пътнически, шаси кабини и други.     

Автомобилният салон на ГАЗ в София беше открит  в присъствието на руския посланик – Елеонора Митрофанова, директорът по износа на ГАЗ – Леонид Дългов, и представителите на българския партньор на руската компания. Шоурумът е разположен в бизнес центъра, в който се помещава "Ауто Италия" и автомобилният холдинг на "Европолд" (София 1592, бул. “Христофор Колумб” 43). “Целта ни е да докажем големия потенциал на руските товарни машини на ГАЗ. Стартирахме продажбите още през септември и вече сме реализирали 140 автомобила, като до края на годината очакваме техният брой да достигне 200. Дългосрочно целим 50% пазарен дял в сегмента”, заяви при откриването Милен Христов, член на съвета на директорите на "Авто Юнион".  

Машините GAZelle NN са оборудвани с германски дизелов двигател, разработен от Volkswagen и са сертифицирани за ЕС, като покриват високите изисквания за вредни емисии на стандарта Евро-6. Проектирани за тежките условия по пътищата в Русия, товарните автомобили на ГАЗ се отличават с изключителна надеждност и издръжливост. В допълнение, те имат модерен дизайн и са снабдени с редица съвременни технологии и удобства. GAZelle NN са най-атрактивно ценово позиционираните модели в своя сегмент.  

“Сред големите предимства на руските товарни автомобили на ГАЗ са отличното съотношение цена-качество, както и  бързите доставки. Поръчките за GAZelle NN се изпълняват веднага, без каквито и да било забавяния. Недостигът на нови лекотоварни автомобили на световния пазар, породен от дефицита на чипове не засягат руската автомобилна промишленост по никакъв начин”, коментира Милен Христов.     

"Авто Юнион" АД обединява инвестициите на "Еврохолд България" АД в автомобилния сектор. Автомобилният холдинг предлага на българския пазар 9 марки автомобили, три марки мотоциклети и мотопеди, четири марки масла, смазочни продукти, течности и един бранд решение за горива. Сред по-известните марки са: Ferrari, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Opel, Mazda. "Еврохолд България" АД е водеща финансова и енергийна група с дейност в региона на Централна, Източна и ЮгоизточнаЕвропа и държави от бившия СССР. Компанията развива бизнес в областта на дистрибуцията, търговията и доставките на електроенергия, застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във