Банкеръ Daily

Свят

Австрия отваря летището във Виена за самолети от и за България

Международното летище на столицата на Австрия се намира в Швехат, на около 18 км южно от центъра на Виена.

Забраната за кацане на самолети на летището във Виена от 18 държави, сред които е и България, изтича в полунощ, съобщава БТА. Тя се заменя със стриктни наредби за предотвратяване на зараза с коронавирус.
Пътниците с австрийско гражданство, гражданите на Европейското икономическо пространство и на Швейцария, както и гражданите с постоянно местожителство в Австрия, пристигащи от България, ще трябва да представят преведен на немски или английски отрицателен ПСР-тест, направен до 72 часа преди влизане в Австрия. Който не притежава такъв тест, има възможност да го направи в Австрия в срок от 48 часа. До представяне на теста гражданите са длъжни да спазват домашна карантина.
Освен за България, тези изисквания важат и за пристигащите от Албания, Бангладеш, Беларус, Босна и Херцеговина, Бразилия, Египет, Еквадор, Индия, Индонезия, Иран, Косово, Мексико, Молдова, Черна гора, Нигерия, Пакистан, Перу, Португалия,Румъния,Русия, Северна Македония, САЩ, Сенегал, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чили, Швеция, Южна Африка и провинция Хубей в Китай.
За транзитните пасажери също не се изисква ПСР тест.
За определени групи лица от трети страни има изключения, например за онези, които са в регистрирано партньорство с живеещи в Австрия лица.

 

Международното летище Виена 

(на немски: Flughafen Wien – Schwechat) (VIE/LOWW) е международното летище на столицата на Австрия. Намира се в Швехат, на около 18 км южно от центъра на Виена.

Летището е най-голямото летище в Австрия. То е хъб на Austrian Airlines и дъщерната им компания Tyrolean Airwais. Летището има техническата възможност да обслужва самолети, като Boeing 747, и разполага с голяма мрежа от европейски дестинации и полети на дълги разстояния до Азия, Северна Америка и Африка. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във