Банкеръ Daily

Свят

Австрия и Франция подкрепят проекта за споразумение за Брексит

Себастиан Курц и Тереза Мей

Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства изготвения проект за споразумение за Брексит и заяви, че следващата седмица може да бъде проведена среща на министрите от останалите 27 страни членки на Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес.

Курц, чиято страна е ротационен председател на Съвета на Европейския съюз, каза днес пред журналисти във Виена, че в преговорите с Великобритания е постигнат добър резултат.

Австрийският канцлер отбеляза, че е разговарял с главния преговарящ на ЕС по Брексит Мишел Барние и с британски служители и че би искал да им отправи искрените си поздравления за постигнатия по време на преговорите успех.

Себастиан Курц посочи, че ако бъде постигнато окончателно споразумение за Брексит, следващия понеделник може да бъде насрочена среща на страните членки на ЕС на ниво министри, а след това да се срещнат и държавните глави и правителствени ръководители.

Франция също изрази одобрението си за съставения проект за споразумение.

Говорителят на френското правителство Бенжамен Гриво заяви, че постигнатото за проекта съгласие е окуражителен знак, но че също така този проект трябва да бъде подложен на внимателен анализ.

В същото време във Великобритания днес започна решаващото заседание на британското правителство по въпроса за проектоспоразумението, предаде Франс прес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във